ADS
ADS
ADS
Creștere de pensii de la 1 ianuarie 2025: Ce categorii de pensionari vor beneficia de majorări
STIRI
Published on 23/09/2024

Începând cu 1 ianuarie 2025, pensionarii din România vor primi bani în plus, conform anunțului oficial făcut de Marius Budăi, fostul ministru al Muncii. Această creștere vine după majorările din septembrie 2024 și este prevăzută în legea pensiilor, care stipulează indexarea punctului de referință. Printre beneficiari se numără cei aproximativ 800.000 de pensionari care nu au beneficiat de creșterile anterioare, în toamna acestui an.

Noua majorare va viza și pensionarii cu indemnizații minime, care vor primi o creștere de 10,4%. Marius Budăi a precizat că această categorie include persoanele care au contribuit foarte puțin la sistemul de pensii sau care au lucrat la negru, iar pensiile lor nu pot depăși indemnizația socială minimă.

De asemenea, pensionarii care au lucrat în condiții de muncă speciale vor beneficia și ei de majorări, în timp ce 4,4% dintre pensii nu vor fi ajustate, rămânând la aceeași valoare din cauza contribuțiilor mai mari deja achitate. Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a confirmat că această situație va rămâne neschimbată până când celelalte pensii mai mici vor ajunge la același nivel.

Comments