ADS
ADS
ADS
Incendiu, în toiul nopții, într-un bloc din județul Botoșani. Un apartament, în care erau o femeie și un copil, a luat foc
STIRI
Published on 21/09/2024

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un apartament situat la etajul II al unui bloc de pe strada Aleea Pinului, din municipiul Dorohoi. Focul a cuprins mai multe bunuri din bucătărie și hol, iar locatarii din apartament, o femeie și un copil, au simțit miros de fum și au părăsit locuința în siguranță, alertând autoritățile. Incidentul a fost raportat puțin după ora 04:00.

La fața locului au intervenit pompierii Detașamentului Dorohoi cu o autospecială de stingere și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ). În momentul sosirii echipajelor, bucătăria și holul apartamentului ardeau violent, cu mari degajări de fum. Pompierii au acționat rapid pentru a împiedica extinderea flăcărilor și au utilizat un ventilator pentru a evacua fumul din scara blocului.

Pe lângă acțiunea de stingere, salvatorii au evacuat cinci locatari de la etajele superioare, în timp ce alte cinci persoane, inclusiv cele din apartamentul afectat, au reușit să iasă singure din clădire. Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

Intervenția a fost însă îngreunată din cauza mașinilor parcate neregulamentar în apropierea blocului. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Comments