ADS
ADS
ADS
Elevii de clasa VIII-a au susținut, pentru prima dată, testare inițială
STIRI
Published on 20/09/2024

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a organizat, în zilele de 18 și 19 septembrie, testarea inițială la disciplinele limba și literatura română și matematică pentru elevii de clasa a VIII-a din unitățile de învățământ preuniversitar din județ.

Acesta este primul an școlar (2024-2025) în care elevii botoșăneni de clasa a VIII-a susțin teste inițiale cu subiect unic la nivel județean. Subiectele sunt structurate conform programei specifice pentru examene și sunt realizate după modelul subiectelor de la Evaluarea Națională, conform declarațiilor făcute de Bogdan Suruciuc, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Scopul acestor evaluări este de a sprijini elevii în pregătirea pentru examenul de Evaluare Națională și de a identifica nivelul de cunoștințe la începutul anului școlar. Aceste teste permit identificarea punctelor slabe care necesită activități remediale, pentru a îmbunătăți rezultatele finale.

„Dragi elevi, amintiți-vă în permanență că pregătirea temeinică, responsabilă și consecventă pe tot parcursul anilor de studiu vă poate aduce rezultate remarcabile și visuri împlinite!”, a declarat Bogdan Suruciuc.

Comments