ADS
ADS
ADS
Gest deosebit făcut pompierii din Botoșani, care au mers în misiunea de salvare din județul Galați
STIRI
Published on 20/09/2024

Pompierii din Botoșani, implicați într-o misiune de salvare în județul Galați, au făcut un gest emoționant pentru copiii din localitatea Slobozia Conachi, grav afectată de inundații. Aceștia au adus daruri celor mici, încercând să le aducă un strop de bucurie în mijlocul necazurilor prin care trec.

„Copiii sunt poate cei mai afectați de ceea ce se întâmplă în localitățile lovite de inundații. Ei văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt puternici și speră să treacă mai repede această perioadă, să nu mai vadă doar noroi și mormane de gunoaie în locurile în care până odinioară se jucau. Zâmbesc când își dau seama că pompierii și celelalte forțe de intervenție sunt acolo pentru ei. Să le ofere ajutor necondiționat. Mai mult decât mâncare, apă, îmbrăcăminte și cazare, au nevoie de acele gesturi care să îi ajute să uite clipele trăite pe timpul și după inundații, să se simtă în siguranță”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

Pe lângă misiunea lor de salvare, pompierii botoșăneni au dorit să ofere copiilor un moment de căldură și alinare. Oferindu-le jucării, dulciuri și câteva gesturi de afecțiune, aceștia au reușit să le facă ziua mai senină. Darurile au fost oferite cu un scop special, de un pompier care și-a sărbătorit ziua de naștere și a dorit să împărtășească din bucuria sa cu acești copii aflați într-o situație dificilă.

„Și ce poate fi mai emoționant decât un copil care se agață de gâtul tău și se simte, dintr-o dată, puternic? Ziua de astăzi este a lor și a tuturor celor care dau o mână de ajutor!”, au adăugat reprezentanții ISU Botoșani.

Această acțiune subliniază nu doar implicarea pompierilor în misiuni de salvare, ci și dorința lor de a aduce alinare celor care suferă, în special copiilor, pentru care astfel de gesturi pot avea un impact de durată.

Comments