ADS
ADS
ADS
Un nou tip de bursă pentru elevi: Valoarea lunară și criteriile de eligibilitate
STIRI
Published on 20/09/2024

În anul școlar 2024-2025, peste 160.000 de elevi din învățământul preuniversitar vor beneficia de burse de reziliență în valoare de 300 de lei. Aceste burse vor fi acordate exclusiv pe perioada desfășurării cursurilor, iar părinții trebuie să depună o simplă cerere pentru a obține sprijinul financiar, informează Realitatea.

Bursele de reziliență se adresează în principal elevilor care suferă de afecțiuni oncologice sau cronice și care sunt școlarizați pentru mai mult de patru săptămâni în cadrul programelor „școala din spital” sau „școala la domiciliu”. Pentru a fi eligibili, elevii trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să aibă o medie generală de cel puțin 7, media 10 la purtare, un număr maxim de 10 absențe nemotivate pe lună, să nu primească bursă de merit și să se afle în top 30% din clasa lor.

În același an școlar, elevii de gimnaziu și liceu care au avut o medie generală de cel puțin 9,50 și media 10 la purtare în anul precedent vor primi bursa de merit.

Pe de altă parte, elevii care comit abateri disciplinare riscă să li se retragă bursele pe o perioadă determinată sau chiar pe tot parcursul anului școlar, în funcție de gravitatea abaterilor. Această măsură are ca scop menținerea disciplinei și a standardelor academice în rândul beneficiarilor de burse.

 

 

Comments