ADS
ADS
ADS
Alertă într-un cimitir din Botoșani. Un om al străzii a pus pe drumuri pompierii, polițiștii, dar și cadrele medicale
STIRI
Published on 19/09/2024

O amplă mobilizare de forțe a avut loc joi într-un cimitir din Botoșani, după ce un bărbat fără adăpost a provocat o situație de criză, amenințând că se aruncă dintr-un copac înalt de aproximativ 25 de metri, situat în cimitirul Pacea. Incidentul a pus în alertă pompierii, poliția și cadrele medicale.

La fața locului s-a deplasat un negociator din cadrul Poliției, alături de un alpinist care a reușit, într-un final, să convingă bărbatul să coboare. Din primele informații, se pare că bărbatul, în vârstă de 39 de ani, s-ar fi urcat în copac de teamă, după ce ar fi fost abordat de un bărbat pe care îl insultase anterior în cimitir. Incidentul ar fi pornit după ce acesta a adresat cuvinte jignitoare unor femei aflate în cimitir, iar un martor i-a cerut socoteală pentru comportamentul său.

Un polițist local a fost cel care l-a observat în copac și, în momentul în care l-a întrebat ce face acolo, bărbatul a răspuns că intenționează să se arunce. Această declarație a determinat intervenția rapidă a autorităților. Pe parcursul operațiunii de salvare, bărbatul a continuat să îi insulte și să îi batjocorească pe cei prezenți.

După ce a fost coborât în siguranță de alpinist, bărbatul a fost preluat de cadrele medicale și transportat la secția de psihiatrie pentru evaluare.

Comments