ADS
ADS
ADS
Oferte depuse pentru cele 28 de microbuze ecologice școlare, care vor ajunge la Botoșani: Suntem printre primele județe care vor primi microbuzele școlare electrice
STIRI
Published on 19/09/2024

Consiliul Județean Botoșani va achiziționa 28 de microbuze școlare ecologice, dintre care 18 hibride și 10 electrice, în cadrul a două licitații publice, finanțate prin două programe distincte. Microbuzele hibride vor fi finanțate din Fondul de Mediu, iar pentru acestea a fost depusă o ofertă care se află în faza de evaluare tehnică. În cazul microbuzelor electrice, achiziționate din fonduri PNRR, au fost depuse două oferte.

Această achiziție face parte din economiile obținute în cadrul unei finanțări de peste 7,2 milioane de euro, prin care Consiliul Județean Botoșani a contractat deja 26 de microbuze electrice.

„Primele microbuze vor ajunge în județ în curând. Suntem printre primele județe care vor primi microbuze școlare electrice și primul consiliu județean care a licitat încă 10 microbuze din economiile făcute. Mă bucur că licitația a atras două oferte angajante”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Cele 10 microbuze electrice vor deservi școlile din localitățile: Vlădeni, Trușești, Vârfu Câmpului, Știubieni, Lunca, Mihai Eminescu, Răuseni, Drăgușeni, Hănești și Broscăuți. În schimb, microbuzele hibride vor fi repartizate către școlile speciale „Sfântul Stelian” din Botoșani și „Ion Pillat” din Dorohoi, precum și către școli din alte 16 comune, printre care Darabani, Săveni, Bălușeni, și Cordăreni.

„Aceste microbuze vor îmbunătăți considerabil condițiile de transport pentru elevii din mediul rural și vor facilita accesul la educație al copiilor din zonele defavorizate. Vom putea oferi un mijloc de transport sigur, confortabil și ecologic unui număr semnificativ de elevi”, a adăugat Doina Federovici.

Comments