ADS
ADS
ADS
Hram la mănăstirea Gorovei în care se află o icoană veche de 400 de ani
STIRI
Published on 19/09/2024

Sute de credincioși sunt așteptați la Mănăstirea Gorovei, din județul Botoșani, pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a „Sfântului Ioan Botezătorul”. Considerată de mulți ca fiind vindecătoare de orice boală, icoana, veche de 400 de ani, atrage an de an pelerini, care vin cu credința că rugăciunile lor vor fi ascultate.

Luni, 23 septembrie, mănăstirea își va sărbători hramul, dedicat icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul. Evenimentul va începe la ora 9:00, cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți și diaconi.

Programul religios va debuta duminică, 22 septembrie, la ora 17:00, cu Slujba Privegherii în cinstea Zămislirii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul. A doua zi, la ora 7:30, va fi săvârșită Slujba Aghesmei, urmată de Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și slujba Ceasurilor.

Punctul central al sărbătorii va fi Sfânta Liturghie de luni, urmată de rugăciunile de dezlegare a păcatelor și procesiunea cu Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul în jurul mănăstirii.

„Vă așteptăm să vă împărtășiți de binecuvântarea și mijlocirea Sfântului Ioan Botezătorul, patronul și ocrotitorul mănăstirii noastre, și să vă bucurați de revărsarea de har primită prin săvârșirea Liturghiei și a rugăciunilor de dezlegare”, au transmis reprezentanții Mănăstirii Gorovei.

Comments