ADS
ADS
ADS
Copilul cu cea mai mică greutate născut la Maternitatea Botoșani în 2024: doar 660 de grame
STIRI
Published on 19/09/2024

La Maternitatea din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, un bebeluș născut în acest an a cântărit doar 660 de grame, devenind copilul cu cea mai mică greutate înregistrată la această unitate. La polul opus, cel mai mare nou-născut a avut 5.060 de grame.

Medicul Carmen Zaboloteanu, șeful Secției de Neonatologie, a făcut acest anunț într-o conferință de presă, precizând că de la începutul anului și până la jumătatea lunii septembrie, 1.625 de copii au venit pe lume la Maternitatea Botoșani, dintre care 117 au fost prematuri.

O situație îngrijorătoare este faptul că 17 bebeluși s-au născut cu malformații congenitale grave. Medicul a subliniat importanța intervențiilor medicale rapide în astfel de cazuri.

„Când spun de malformații grave, înseamnă că, dacă nu se intervine în primele săptămâni, în primele zile, evoluția cazului va fi spre deces. Dintre aceste 17 malformații depistate în primele opt luni ale anului 2024, una singură a fost depistată antenatal, ceea ce spune mult despre adresabilitatea la medic în timpul sarcinii. Dintre aceste malformații, șapte au fost malformații digestive,” a explicat dr. Zaboloteanu.

Comments