ADS
ADS
ADS
Zeci de eleve din Botoșani au devenit mame anul acesta. Doar câteva s-au întors pe băncile școlii și își cresc și copiii
STIRI
Published on 18/09/2024

În primele opt luni ale anului 2024, 33 de eleve minore au devenit mame în Maternitatea Botoșani. Cele mai multe dintre aceste tinere mame au vârsta de 17 ani, dar și un număr de șapte au avut doar 15 ani la naștere. Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Spitalului Județean de Urgenţă „Mavromati” Botoșani, dintre cele 33 de mame minore, 18 aveau 17 ani, opt aveau 16 ani și șapte aveau 15 ani. Majoritatea sunt din mediul rural, cu doar șapte fiind din mediul urban.

În ciuda eforturilor de sprijin, cum ar fi bursele oferite începând din acest an școlar, numărul mamelor minore care au decis să revină la școală este mic. Majoritatea acestor tinere mame erau deja retrase din sistemul educațional înainte de naștere.

„Un aspect pozitiv este că mamele minore beneficiază de sprijinul familial. La naștere, fiecare mamă este consiliată atât de psiholog, cât și de asistentul social. Investigațiile sociale sunt realizate de asistentul social al secției de Neonatologie, iar externarea nou-născutului se face pe semnătura aparținătorului, deoarece mama este încă minoră și semnează pentru ea altcineva”, a declarat medicul Carmen Zaboloteanu, șef Secție Neonatologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani.

Deși toate sarcinile au fost monitorizate și nu au existat probleme medicale majore, majoritatea mamelor minore nu au revenit în sistemul educațional, în ciuda sprijinului oferit.

Comments