ADS
ADS
ADS
Elevii de la Colegiul ”Mihai Eminescu” Botoșani, învățați să salveze vieți
STIRI
Published on 17/09/2024

Elevii claselor a VI-a A și a IX-a D de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Botoșani au participat astăzi la o lecție de prim ajutor, organizată în cadrul Programului „Școala Altfel”. Activitatea a fost susținută de paramedicii SMURD, la solicitarea instituției de învățământ.

În cadrul lecției, elevilor le-au fost explicate tehnici esențiale de prim ajutor, inclusiv cum să gestioneze obstrucțiile căilor aeriene cauzate de alimente sau obiecte mici, precum monezi, nasturi și mărgele. Paramedicii au demonstrat corect manevrele de resuscitare, iar copiii au avut ocazia să exerseze aceste tehnici, manifestând un interes ridicat.

De asemenea, discuțiile s-au axat și pe prevenirea accidentelor la școală. Elevilor li s-a recomandat să fie atenți la utilizarea obiectelor ascuțite, cum ar fi compasul din trusa de geometrie, și să evite împingerile pe holuri sau în apropierea scărilor pentru a preveni rănirile.

În final, salvatorii au distribuit materiale informative din cadrul unor campanii naționale de prevenire, precum „Nu tremur la cutremur”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”, „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!”, „R.I.S.C. – Siguranța NU e un joc de noroc!”, „R.I.S.C. – Mai bine previi, decât să nu fii!” și „Un cămin sigur pentru copilul tău!”. Aceștia au oferit sfaturi pentru a încuraja comportamente responsabile și siguranța elevilor în diferite situații de risc.

Comments