ADS
ADS
ADS
Casele de Pensii vor emite deciziile de revizuire începând din această săptămână. Cine dă bani înapoi după recalculare
STIRI
Published on 17/09/2024

Românii vor primi începând din această săptămână noi decizii de recalculare a pensiilor, emise de casele de pensii în urma contestațiilor depuse de pensionari. Mulți dintre aceștia au reclamat scăderea pensiilor după recalculări, iar acum vor beneficia de revizuiri. În București, peste 700 de persoane vor primi astfel de decizii. În cazurile în care pensionarii au primit sume mai mari din cauza unor erori de calcul, pensiile vor fi corectate, iar sumele încasate în plus vor fi recuperate.

La nivel național, aproximativ 4,6 milioane de pensii au fost calculate conform noii formule, dintre care 3,8 milioane au înregistrat creșteri. În prezent, există 62.600 de cereri de recalculare depuse, dintre care 2.853 vor fi revizuite.

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat că, începând cu luna octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. De asemenea, Baciu a precizat că până la 1 milion de pensionari care au lucrat în sectoare economice cu sporuri nepermanente, cum ar fi acordul global sau orele suplimentare, ar putea beneficia de creșteri suplimentare ale pensiilor.

Comments