ADS
ADS
ADS
Cel mai important proiect de infrastructură rutieră pentru județul Botoșani avansează într-un ritm accelerat
STIRI
Published on 16/09/2024

Cel mai important proiect de infrastructură rutieră din județul Botoșani progresează rapid. Compania Consitrans, care se ocupă de realizarea documentației tehnice, a configurat nodurile rutiere pentru drumul de mare viteză Botoșani – Suceava. Aceste noduri includ legăturile cu Autostrada Moldovei (A7), Varianta Ocolitoare a municipiului Botoșani și descărcarea traficului în drumul județean DJ291, între Huțani și Bucecea.

„În urma discuțiilor tehnice cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, CNAIR, firmelor de proiectare, ministerelor avizatoare și echipelor tehnice din Consiliile Județene Botoșani și Suceava, am identificat cele mai bune soluții tehnice pentru acest proiect. După depășirea constrângerilor, proiectanții au configurat cele două noduri rutiere principale, precum și unul suplimentar, cerut special pentru descărcarea traficului către Bucecea și Dorohoi. Acest nod este esențial pentru dezvoltarea județului Botoșani, deoarece deschide accesul spre rețeaua națională de autostrăzi pentru zona de nord și vest a județului. La Bucecea se dezvoltă un parc industrial, iar DJ291 va colecta traficul dinspre Dorohoi și punctele vamale Siret și Racovăț. Astfel, se creează un punct strategic important la Huțani”, a explicat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

După finalizarea configurării nodurilor și identificarea celor trei variante de traseu, proiectanții pregătesc documentația tehnică necesară pentru prima analiză multicriterială. „Dorim ca acest proiect să avanseze cât mai mult, astfel încât viitoarea administrație județeană să nu poată renunța la el. Credem că acest proiect este «pașaportul nostru pentru dezvoltare» și nu un proiect irealizabil, așa cum a afirmat președintele ales al Consiliului Județean Botoșani”, a adăugat Doina Federovici.

Noul drum de mare viteză Botoșani – Suceava va porni din zona Aeroportului Salcea, conectându-se la A7, și va traversa localitățile Dumbrăveni, Huțani, Vlădeni și Baisa, până în zona Mănăstirea Doamnei, unde va conecta traficul cu viitoarea centură a municipiului Botoșani. Proiectul va reduce distanța dintre Salcea și centura Botoșaniului la 20 de kilometri. Drumul va avea două benzi pe sens, o viteză maximă permisă de 120 km/h și separatoare între sensurile de mers.

Comments