ADS
ADS
ADS
Bărbat prins în timp ce încerca să dea o spargere la Judecătoria Botoșani
STIRI
Published on 13/09/2024

Un bărbat de 42 de ani a fost prins joi seară, în jurul orei 23:40, în timp ce încerca să spargă un geam la Judecătoria Botoșani. Subofițerul jandarm aflat în serviciul de pază și protecție instituțională la Judecătoria Botoșani a observat bărbatul care a intrat ilegal în curtea instituției, escaladând gardul. Jandarmul a intervenit rapid și a oprit bărbatul, care avea asupra sa un obiect contondent cu care intenționa să spargă un geam al clădirii, conform declarațiilor reprezentanților Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru pătrunderea neautorizată în perimetrul Judecătoriei Botoșani. Având în vedere comportamentul său agitat și starea psihomotorie, acesta a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Mavromati, unde s-a decis internarea sa la Secția de Psihiatrie.

Dacă bărbatul și-ar fi dus intenția la îndeplinire, ar fi riscat o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă penală.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani are responsabilitatea de a asigura paza și protecția instituțională la 18 obiective din municipiul Botoșani, Dorohoi, Darabani și Săveni. Jandarmii au atribuții de constatare a faptelor de natură penală sau contravențională și de aplicare a măsurilor legale, conform competențelor lor.

Comments