ADS
ADS
ADS
Tânără din Botoșani reținută după ce s-a dat drept asistent medical. A furat peste 28.000 lei de la o instituție
STIRI
Published on 13/09/2024

O tânără de 33 de ani din comuna Drăgușeni, județul Botoșani, a fost reținută de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sub acuzațiile de delapidare și exercitarea fără drept a unei profesii. Potrivit autorităților, aceasta ar fi pretins că este asistent medical și ar fi furat peste 28.000 de lei de la o instituție publică.

Conform anchetei, la data de 13 august a.c., tânăra ar fi încasat pe semnătură o sumă de peste 28.000 de lei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Banii erau destinați unei asociații de îngrijire a persoanelor vârstnice din municipiul Botoșani. De asemenea, se pare că suspecta ar fi sustras și medicamente care aparțineau beneficiarilor aceleiași asociații și ar fi practicat profesia de asistent medical generalist între iulie 2023 și august 2024, fără a avea aviz de la filiala Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

La data de 12 septembrie 2024, polițiștii au efectuat patru percheziții domiciliare la trei imobile ale unor persoane fizice și la un imobil aparținând unei persoane juridice, respectiv locul de muncă al persoanei reținute. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace de probă necesare continuării cercetărilor, potrivit reprezentanților Poliției Botoșani.

Tânăra a fost plasată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani. Cercetările sunt în desfășurare pentru stabilirea completă a circumstanțelor în care s-au comis infracțiunile.

Comments