ADS
ADS
ADS
Anunț pentru profesori! Ministrul Investițiilor a anunțat când se vor da primele de 1.500 de lei
STIRI
Published on 12/09/2024

Cadrele didactice din România vor primi în curând prime de 1.500 de lei, iar personalul nedidactic va beneficia de o primă de 500 de lei, conform anunțului făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu. Ministrul a confirmat că a semnat deja ordinul necesar pentru acordarea acestor beneficii, cu plățile programate pentru luna octombrie.

În declarațiile sale de miercuri, după ședința de Guvern, Adrian Câciu a fost întrebat despre termenele de plată pentru primele destinate cadrelor didactice.

„Pentru prima didactică, da, în luna octombrie. Deja am semnat ordinul de ministru. Așteptăm în luna septembrie până la final să ne vină listele cu beneficiari de la Ministerul Educației. Prima didactică se va acorda în acelaşi cuantum ca şi anul trecut, 1.500 de lei, precum şi prima pentru personalul nedidactic, în valoare de 500 de lei. La finalul lunii octombrie, beneficiarii din sistemul de educaţie vor primi aceste sume”, a explicat ministrul.

Valoarea primei didactice rămâne neschimbată față de anul precedent, fiind de 1.500 de lei, în timp ce personalul nedidactic va primi 500 de lei. Câciu a subliniat că plățile vor fi efectuate până la sfârșitul lunii octombrie pentru toți beneficiarii din sistemul educațional .

Comments