ADS
ADS
ADS
Ziua Pompierilor din România va fi sărbătorită, vineri, 13 septembrie, în mai multe localități din județul Botoșani
STIRI
Published on 11/09/2024

Ziua Pompierilor din România va fi sărbătorită vineri, 13 septembrie, în mai multe localități din județul Botoșani: Dorohoi, Darabani, Săveni, Ștefănești, Trușești și Coțușca.

La Darabani, evenimentele vor începe la ora 12:00, în Parcul Central al orașului, cu un ceremonial militar, urmat de defilarea gărzii de onoare, a plutoanelor de pompieri și a tehnicii de intervenție. Între orele 13:00 și 15:00, tot în Parcul Central, se vor desfășura acțiuni de informare și educare preventivă, exerciții demonstrative și activități interactive, inclusiv parcurgerea unui traseu aplicativ, plimbarea cu șenilata și coborârea pe tiroliană.

În localitățile Dorohoi, Săveni, Ștefănești, Trușești și Coțușca, Ziua Porților Deschise la subunitățile de pompieri se va desfășura între orele 10:00 și 15:00. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă autospecialele utilizate de pompieri în misiuni și să afle informații despre comportamentul adecvat în situații de urgență.

ISU Botoșani a menționat că accesul grupurilor de copii, însoțiți de cadre didactice, va fi organizat pe baza unor tabele nominale întocmite pentru fiecare clasă. „Îi așteptăm pe cetățeni să participe în număr cât mai mare la toate activitățile organizate de ISU Botoșani, în contextul sărbătoririi a 176 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii și a Zilei Pompierilor din România”, a transmis ISU Botoșani.

Comments