ADS
ADS
ADS
Poliţistul care s-a sinucis la Botoşani nu avea voie să folosească arma. Fusese declarat inapt
STIRI
Published on 10/09/2024

Poliţistul local din Suceava care s-a sinucis într-un poligon privat din judeţul Botoşani nu avea voie să folosească arma. Bărbatul în vârstă de 54 de ani fusese declarat inapt pentru port- armă, pe 28 martie 2023, ca urmare a problemelor medicale de natură psihică de care suferea. Cu toate acestea, accesul său în poligonul de la Vlădeni și participarea la trageri de agrement nu erau ilegale.

Incidentul șocant a avut loc după ce polițistul a cerut să îi fie filmată sinuciderea. Instructorul din poligon, care îl asista în timpul tragerilor, a fost rugat să-l filmeze cu telefonul mobil. Inițial, instructorul a surprins câteva momente din tragerile efectuate, însă, în momentul în care polițistul i-a spus că intenționează să se sinucidă cu al patrulea glonț, instructorul a oprit camera și a încercat să-l convingă să renunțe. Tragedia s-a produs imediat după aceea, când bărbatul s-a împușcat în cap, decedând pe loc.

Liviu Tudose a ajuns miercuri la poligonul din Vlădeni aparent pentru a participa la trageri de agrement. După ce a tras trei gloanțe cu un pistol Glock, bărbatul i-a spus instructorului că dorește să se sinucidă, și-a îndreptat arma către cap și a tras. Angajatul poligonului a sunat imediat la 112, însă echipajele medicale și polițiștii care au ajuns la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Polițistul avea asupra sa un bilet de adio, în care menționa că motivul sinuciderii sale se află în telefonul său mobil, cerându-i soției să acceseze dispozitivul pentru a afla ce l-a determinat să recurgă la acest gest extrem.

În ultimele luni, Liviu Tudose se confrunta cu probleme psihiatrice serioase și fusese internat în Spitalul de Psihiatrie din Suceava, de unde fusese externat pe 31 august. Diagnosticul său includea simptome psihotice, pentru care urma tratament de specialitate.

 

 

Comments