ADS
ADS
ADS
Incendiu într-o localitate din Botoșani! Un depozit de furaje a fost cuprins de flăcări
STIRI
Published on 09/09/2024

Un incendiu a izbucnit luni într-o gospodărie din localitatea Miron Costin, județul Botoșani, unde un depozit de furaje a fost cuprins de flăcări. Proprietarul, temându-se că focul s-ar putea extinde și la alți baloți de paie din apropiere, a solicitat intervenția pompierilor. La fața locului au intervenit echipaje din cadrul Stației Săveni cu două autospeciale de stingere, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vlăsinești, care a pus la dispoziție un buldoexcavator.

Pompierii au constatat că ardeau aproximativ 20 de tone de furaje și au acționat rapid pentru a preveni extinderea flăcărilor. Intervenția a durat mai mult de două ore, timp în care au reușit să protejeze peste 50 de tone de furaje de la a fi distruse de incendiu. Cauza probabilă a incendiului este aruncarea unei țigări aprinse în mod neglijent.

Pentru prevenirea unor astfel de incidente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă respectarea unor reguli simple legate de fumat:

  • Nu aruncați mucurile de țigară pe jos, mai ales în apropierea locuințelor, magaziilor de lemne, depozitelor de furaje sau adăposturilor de animale.
  • Dacă fumați în mașină, evitați aruncarea resturilor de țigară pe geam, deoarece acestea pot aprinde vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii.
  • În interior, utilizați o scrumieră potrivită, grea și fabricată dintr-un material neinflamabil, iar pentru a facilita stingerea rapidă a resturilor de țigări, puneți puțină apă în scrumieră.
  • Evitați să fumați în pat sau în fotoliu, deoarece există riscul să adormiți și să provocați un incendiu.
  • Asigurați-vă că stingeți țigara în scrumieră și nu în coșul de gunoi, iar resturile de țigară nu trebuie lăsate să ardă nesupravegheate.

Comments