ADS
ADS
ADS
Incendiu violent în toiul nopții, într-o localitate din Botoșani. Intervenție de urgență a pompierilor
STIRI
Published on 03/09/2024

Un incendiu violent a izbucnit în noaptea de luni spre marți în localitatea Flămânzi, județul Botoșani, punând în pericol o gospodărie. Pompierii au fost alertați de urgență după ce un foc aprins pentru arderea unor resturi furajere a fost lăsat nesupravegheat și s-a extins rapid, cuprinzând materialul lemnos depozitat lângă focar.

La fața locului au intervenit pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, echipați cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Datorită intervenției rapide, militarii au reușit să limiteze extinderea flăcărilor, protejând un adăpost de animale aflat în apropiere, precum și proprietățile vecinilor.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani avertizează cu privire la pericolele folosirii focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor sau deșeurilor. „Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

Autoritățile fac un apel la cetățeni să manifeste responsabilitate și să supravegheze permanent focurile aprinse în gospodării, pentru a preveni astfel de incidente care pot avea consecințe devastatoare.

Comments