ADS
ADS
ADS
Descoperire făcută de muncitori în timpul lucrărilor la un drum din Botoșani. Au sunat imediat la 112
STIRI
Published on 02/09/2024

În timpul lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 291K, între localitățile Lozna și Talpa, mai mulți muncitori au descoperit luni un obiect suspect ce părea a fi un element de muniție. Aceștia au alertat imediat autoritățile, iar la fața locului s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

După verificările efectuate, pirotehnicienii au confirmat că este vorba despre un proiectil de artilerie de calibru 85 mm, descoperit pe acostamentul drumului. Pentru siguranța tuturor, polițiștii au oprit temporar circulația rutieră în zonă, până ce proiectilul a fost ridicat, transportat și depozitat în siguranță în poligonul militar de la Copălău, unde urmează să fie distrus.

Muniția neexplodată reprezintă un pericol major, iar ISU Botoșani avertizează cetățenii cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte în astfel de situații. Este esențial ca obiectele metalice suspecte, care ar putea semăna cu proiectile, grenade, bombe sau cartușe, să nu fie atinse, lovite, ridicate sau manipulate în vreun fel. De asemenea, nu trebuie să fie tăiate sau folosite pentru a improviza diverse unelte sau ornamente.

Cetățenii sunt sfătuiți să nu încerce să demonteze focoasele sau alte componente ale acestor elemente, deoarece o astfel de acțiune poate provoca explozii periculoase. În cazul în care descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce ar putea fi elemente de muniție neexplodată, singura acțiune corectă este să apeleze numărul de urgență 112 și să informeze autoritățile.

 

Comments