ADS
ADS
ADS
Secția Oncologie de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani va fi relocată. Unde a fost amenajat serviciul de spitalizare zi!
STIRI
Published on 02/09/2024

Secția de Oncologie a Spitalului Județean ”Mavromati” din Botoșani va fi relocată temporar pentru a permite desfășurarea lucrărilor de reabilitare, care ar putea începe în luna octombrie, conform declarațiilor managerului spitalului, Corneliu Prepeliță.

"Secția de Oncologie va intra în reabilitare în acest an, probabil prin octombrie. Nu vreau să dau termene până nu sunt stabilite toate elementele, însă secția de oncologie va fi relocată, cu restrângerea activității altor secții, oftalmologie și ORL. Acestea au fost deciziile atât din punct de vedere epidemiologic și a directorului medical. Va fi o restrângere a activității, dar e necesară. Nu se poate reloca în altă parte oncologia”, a precizat Corneliu Prepeliță.

De asemenea, serviciul de spitalizare de zi al Secției de Oncologie a fost deja mutat la parter, în spațiul în care funcționa anterior Secția Diabet.

Investiția pentru modernizarea Secției de Oncologie include extinderea verticală a clădirii existente cu încă un etaj, lucrări de reabilitare termică, refacerea finisajelor, modernizarea instalațiilor și recompartimentarea etajului I, pentru a se conforma noilor reglementări în vigoare. Proiectul presupune și reamenajarea circuitelor specifice, modernizarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale, precum și recompartimentarea întregii clădiri în conformitate cu cerințele Direcției de Sănătate Publică. Finanțat de Compania Națională de Investiții, proiectul asigură dotările necesare pentru Secția Oncologie, contribuind astfel la îmbunătățirea condițiilor de tratament pentru pacienți.

Comments