ADS
ADS
ADS
Copii din Botoșani, pe podium la concursul de șah „Cupa Vasile Gherasim” din județul Suceava
STIRI
Published on 02/09/2024

Patru copii din Botoșani au obținut rezultate deosebite la competiția națională de șah „Cupa Vasile Gherasim”, desfășurată sâmbătă, 31 august, în localitatea Marginea, județul Suceava. Evenimentul a reunit peste 50 de participanți din Botoșani, toți antrenați de profesorul Toader Apostu în cadrul Asociației Șah Club Orășelul Copiilor București, filiala Botoșani.

Datorită eforturilor depuse și sprijinului întregii asociații, cei patru tineri șahiști s-au întors acasă cu medalii. Puscașu Casian Andrei a obținut cupa și medalia de aur la categoria claselor 0-2, reușind să înregistreze un scor perfect de 6 puncte din 6 posibile. La categoria claselor 3-4, Barbatosa George a reușit să obțină același premiu. De asemenea, Barabașa Matei a ocupat locul 2 la grupa claselor 0-2, iar Jupiter Radu Ștefan a încheiat pe locul 3 la grupa claselor 3-4.

Rezultatele obținute sunt cu atât mai impresionante având în vedere numărul mare de copii participanți din județele Botoșani și Suceava. Sub îndrumarea profesorului Toader Apostu, Asociația Șah Club Orășelul Copiilor își propune să încurajeze sportul de masă pentru dezvoltarea minții, având ca obiectiv atragerea și pregătirea copiilor și adulților în practicarea șahului.

Comments