ADS
ADS
ADS
Zeci de copii dintr-o localitate din Botoșani, consultați gratuit de medici specialiști prin intermediul Caravanei cu Medici
STIRI
Published on 02/09/2024

Aproximativ 85 de copii din comuna Răuseni au beneficiat gratuit de examinări clinice amănunțite și consultații de specialitate, în cadrul celei de-a 221-a ediții a proiectului Caravana cu Medici. Evenimentul a fost organizat la școala din Răuseni, unde mai multe săli de clasă au fost transformate în cabinete de consultație. Voluntarii, medici și studenți la medicină, au oferit consultații generale, oftalmologice și ecografii pentru copiii cu vârste între 2 săptămâni și 17 ani.

Caravana a fost finanțată de Raiffeisen Comunități, programul de sustenabilitate al Raiffeisen Bank România, prin Asociația pentru Relații Comunitare, și reprezintă cea de-a șaptea ediție din anul 2024 din regiunea Moldovei și a 60-a de la înființarea filialei.

Dr. Ioana Calancea, organizatoarea caravanei și medic rezident în radioterapie, a subliniat că inițiativa a fost organizată la solicitarea Primăriei Comunei Răuseni pentru a sprijini comunitatea locală. „Am reușit să consultăm 85 de copii și să realizăm 45 de consulturi oftalmologice, iar colegele din echipa de imagistică au efectuat 30 de ecografii abdomino-pelvine sau de părți moi”, a declarat Dr. Calancea.

Pe lângă serviciile medicale oferite, caravana a fost și o oportunitate pentru copii de a se familiariza cu medicii într-un mediu prietenos, iar părinții au avut ocazia să discute cu specialiștii despre alimentația, vaccinarea și dezvoltarea celor mici.

Caravana cu Medici Iași, responsabilă de regiunea Moldovei, organizează lunar astfel de evenimente în județele regiunii, oferind gratuit consultații specializate. De la înființare, au fost organizate peste 220 de caravane la nivel național, dintre care 60 în județele Moldovei, având un focus pe prevenție și acces la servicii medicale în comunitățile rurale.

Asociația pentru Relații Comunitare susține de peste 20 de ani dezvoltarea comportamentului filantropic în România, cu scopul de a întări și dezvolta comunitățile locale. Prin parteneriate și resurse, organizația contribuie la construirea unei infrastructuri pentru filantropie, oferind sprijin comunităților pentru a deveni mai puternice și mai unite.

Comments