ADS
ADS
ADS
Care sunt primele școli din municipiul Botoșani, unde se vor finaliza lucrările de reabilitare. Primarul Cosmin Andrei: Maxim o lună de zile
STIRI
Published on 01/09/2024

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că primele școli care vor finaliza lucrările de reabilitare sunt Școala 10 și Școala 12, estimând că, în maxim o lună, elevii acestor unități de învățământ vor beneficia de condiții moderne de studiu. De asemenea, lucrările la Școala 7 Botoșani sunt într-un stadiu avansat.

„Va trebui să facem cu toții un efort, deoarece școlile nu vor fi finalizate la începutul acestui an, cum ar fi fost firesc. Contractele de lucrări au o perioadă de 12 luni, iar unele dintre ele, inclusiv cel pentru Liceul de Artă, au fost semnate recent, după multiple licitații fără interes inițial. Cu toate acestea, sunt școli care au avansat bine, cum sunt Școala 10 și Școala 12, iar la Școala 7 lucrările sunt într-un stadiu avansat. Unii constructori și-au dorit să termine înainte de termen, alții sunt în graficul stabilit de un an”, a declarat primarul.

Cosmin Andrei a subliniat că jumătate dintre școlile din municipiu au intrat în proces de reabilitare, iar restul vor fi incluse în următorul exercițiu financiar. Cele mai întârziate lucrări se înregistrează la Liceul Pedagogic.

„Am fost întrebat de cetățeni de ce am început toate proiectele deodată, iar răspunsul este că așa au fost oportunitățile de finanțare, pentru o perioadă scurtă. Am ales să depunem proiecte pentru jumătate din școlile din Botoșani, profitând de această oportunitate unică. Pentru școlile care nu au fost prinse în această etapă, pregătim includerea lor în următorul exercițiu financiar. În școlile aflate acum în reabilitare, lucrările sunt substanțiale, inclusiv îmbunătățirea condițiilor de aerisire, iluminat LED și instalarea de panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului energetic. La Liceul Pedagogic, lucrările sunt întârziate din cauza complexității proiectului, dar vom găsi soluții pe termen scurt, împreună cu Inspectoratul Școlar și directorii, pentru ca aceste investiții să aducă beneficii viitoarelor generații, chiar dacă acum există dificultăți temporare pentru unii elevi”, a adăugat Cosmin Andrei.

Primarul a subliniat importanța acestor investiții în modernizarea unităților de învățământ și a reiterat angajamentul autorităților locale de a îmbunătăți infrastructura școlară, chiar și în fața unor provocări de ordin logistic și temporar.

Comments