ADS
ADS
ADS
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: E posibil ca, pentru cei cu un consum de peste 300 kilowatt oră pe lună, să se ieftinească facturile
STIRI
Published on 01/09/2024

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că facturile la energie electrică pentru consumatorii cu un consum lunar de peste 300 de kilowați ar putea scădea odată cu eliminarea măsurilor de subvenționare a prețurilor. În schimb, cei cu un consum redus de electricitate ar putea vedea o creștere a facturilor, dar pentru aceștia se pregătesc măsuri de protecție destinate consumatorilor „cu adevărat vulnerabili”.

„Ne dorim ca impactul să fie cât mai mic. Este posibil ca pentru consumatorii cu un consum de peste 300 de kilowați oră pe lună, facturile să se reducă, datorită ridicării restricțiilor actuale. Pentru cei care consumă sub 100 de kilowați oră pe lună, în lipsa măsurilor de subvenționare sau compensare a prețului, facturile ar putea crește”, a declarat ministrul Burduja în cadrul unei vizite în județul Alba, potrivit News.ro. El a menționat că Guvernul lucrează la o hotărâre care va defini clar categoria consumatorilor vulnerabili în sectorul energetic, astfel încât aceștia să beneficieze de sprijin financiar pentru a menține facturile la un nivel suportabil.

Ministrul a subliniat că măsurile de protecție se vor adresa exclusiv celor care au „cu adevărat” nevoie de subvenții la prețurile energiei electrice și gazelor naturale. „După 1 aprilie, măsurile vor trebui să subvenționeze prețurile pentru consumatorii vulnerabili, astfel încât să păstrăm costurile într-un interval rezonabil. De exemplu, dacă în prezent un consumator cu un consum de până la 100 de kilowați oră pe lună are o factură de 42-45 de lei, considerăm că acest cost este suportabil. Atât timp cât aceste facturi nu vor crește, cred că ne vom fi făcut datoria”, a adăugat Sebastian Burduja, notează StirileProTV.

Comments