ADS
ADS
ADS
Centru de zi pentru persoanele vârstnice, în municipiul Botoșani. Vor fi oferite servicii de îngrijire personală, recuperare, fizioterapie, consiliere psihologică
STIRI
Published on 01/09/2024

Municipiul Botoșani va beneficia de un Centru de zi pentru asistență și recuperare destinat persoanelor vârstnice, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu o valoare totală de 7,25 milioane de lei. Proiectul include construcția, dotarea și operaționalizarea centrului, care va fi amplasat pe Șoseaua Iașului.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că documentația tehnică este deja finalizată, urmând să fie lansată licitația pentru lucrările necesare. Investiția vizează asistența a 50 de persoane vârstnice în cadrul centrului de zi și a 25 de persoane prin servicii de îngrijire la domiciliu.

„Suntem parteneri cu comunele Răchiți și Curtești în acest proiect, iar centrul va deservi și persoanele vârstnice vulnerabile din aceste localități. Beneficiarii sunt persoane fără familie sau întreținători, fără locuință, fără venituri proprii, care nu își pot asigura nevoile socio-medicale,” a declarat primarul Cosmin Andrei. De asemenea, acesta a subliniat că autoritățile locale, alături de partenerii de proiect, vor împărți responsabilitățile financiare pentru o perioadă de sustenabilitate de 10 ani de la inaugurarea centrului, care include acoperirea costurilor salariale și a necesităților funcționale.

Centrul va oferi o gamă variată de servicii, incluzând îngrijire personală, asistență în activitățile zilnice, recuperare, kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică medicală, terapie ocupațională, consiliere psihologică, linie telefonică de urgență, precum și furnizarea de alimente, ajutoare materiale și servicii medicale primare și de specialitate.

Comments