ADS
ADS
ADS
Două spitale noi în județul Botoșani, investiția fiind în valoare de 150 de milioane de euro
STIRI
Published on 29/08/2024

Consiliul Județean Botoșani a solicitat Ministerului Sănătății emiterea „Avizului de oportunitate” pentru includerea proiectului „Extinderea, modernizarea și creșterea capacității de diagnoză prin imagistică de înaltă calitate a Spitalului Județean de Urgență «Mavromati» Botoșani” în Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești.

Conform unui comunicat al Consiliului Județean, proiectul, evaluat la 150 de milioane de euro, inclusiv TVA, vizează construirea și dotarea a două noi spitale în județul Botoșani: unul de Pediatrie în municipiul Botoșani și unul în orașul Săveni. Consiliul Județean va contribui cu 3 milioane de euro la acest proiect important pentru îmbunătățirea serviciilor medicale locale.

„Continuăm să atragem fonduri europene pentru investițiile în infrastructura sanitară și dotările cu echipamente medicale de ultimă generație. Modernizarea sistemului sanitar este o prioritate clară pentru noi, iar acest proiect de 150 de milioane de euro pentru cele două spitale se adaugă investițiilor și dotărilor în valoare de peste 50 de milioane de euro pe care le-am realizat sau sunt în curs de implementare. Ne respectăm promisiunea de a valorifica toate oportunitățile de finanțare disponibile”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Noul Spital de Pediatrie din Botoșani are o valoare estimată de 120 de milioane de euro, inclusiv TVA, și va fi construit pe amplasamentul actual al Secției de Pediatrie de pe Bulevardul „Mihai Eminescu”. Spitalul va dispune de 212 paturi pentru spitalizare continuă, 32 de paturi pentru spitalizare de zi, 10 paturi ATI și 4 săli de operație. Printre facilități se numără o unitate de primiri urgențe, secții pentru spitalizare de zi și continuă, chirurgie pediatrică, compartiment ATI, laboratoare de analize și imagistică, farmacie, secție de recuperare și balneologie, psihiatrie pediatrică, centru de sănătate mintală pentru copii, ambulatoriu de specialitate, bloc alimentar și bucătărie dietetică, stație de oxigen și alte servicii esențiale.

Spitalul din Săveni, estimat la 30 de milioane de euro, inclusiv TVA, va include 55 de paturi pentru spitalizare continuă (15 pentru pediatrie și 40 pentru medicină internă), 12 paturi pentru spitalizare de zi (6 pentru pediatrie și 6 pentru medicină internă). Acesta va cuprinde, de asemenea, o cameră de gardă, ambulatoriu integrat, laboratoare de analize și imagistică, farmacie, bloc alimentar și bucătărie dietetică, stație de oxigen și alte facilități medicale.

Comments