ADS
ADS
ADS
Șase bărbați prinși cu droguri la Botoșani. Cum s-au dat de gol în fața jandarmilor
STIRI
Published on 29/08/2024

Șase bărbați au fost prinși cu droguri în Botoșani, în cadrul unei acțiuni desfășurate de jandarmi pentru combaterea consumului ilicit de substanțe psihoactive. În urma operațiunilor, echipajele au interceptat două grupuri de persoane în zone diferite ale municipiului.

În prima situație, doi bărbați au devenit agitați la vederea jandarmilor și au aruncat un pachet din folie de aluminiu care conținea o substanță vegetală brun-verzuie, cu miros înțepător, suspectată a fi droguri.

În cea de-a doua situație, desfășurată în dimineața zilei de 22 august, patru bărbați au fost surprinși având asupra lor substanțe interzise similare și au fost conduși la sediul inspectoratului pentru verificări suplimentare.

Conform comunicatului Inspectoratului Județean de Jandarmi, substanțele au fost ridicate pentru expertizare, iar bărbații au fost acuzați de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, infracțiune pedepsită cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă, conform Legii nr. 143/2000. În cazul drogurilor de mare risc, pedepsele sunt mai severe, variind între șase luni și trei ani de închisoare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani cooperează permanent cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate pentru a continua cercetările și a combate consumul și traficul ilicit de droguri în județ.

Comments