ADS
ADS
ADS
Criză de educatori, învățători și profesori la Botoșani. Disciplinele pentru care nu sunt cadre didactice
STIRI
Published on 29/08/2024

Sistemul de învățământ din Botoșani se confruntă cu un mare deficit de cadre didactice, în special de învățători, educatori și profesori care predau disciplinele tehnice, a declarat inspectorul general școlar Bogdan Suruciuc.

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani, în învățământul primar sunt vacante în acest moment 45 de catedre, iar în cel preșcolar 20. Oficialul IȘJ speră ca posturile să fie ocupate la concursul județean care va avea loc pe 30 august, care este destinat atât cadrelor didactice calificate, cât și necalificate, scrie Agerpres.ro.

„Prioritatea noastră este ca în prima zi de școală, pe 9 septembrie, fiecare copil să aibă un cadru didactic la catedră", a afirmat Suruciuc.

Referindu-se la disciplinele tehnice, șeful IȘJ a precizat că numărul mare de catedre vacante este determinat de pensionările în masă care s-au produs în sistem.

„Toate aceste locuri care sunt vacante se datorează în primul rând unui număr mare de pensionări, pentru că, cel puțin la disciplinele tehnice, s-au pensionat cadrele didactice care au venit de-a lungul anilor din fabrici", a adăugat șeful învățământului botoșănean.

Acesta subliniază că, dacă nu vor exista cadre didactice calificate sau necalificate care să fie admise la catedre în urma concursului de vineri, IȘJ va apela din nou la profesorii pensionari, pe care îi va plăti cu ora.

 

 

Comments