ADS
ADS
ADS
Incendiu puternic într-o localitate din Botoșani. Focul, declanșat de o țigară
STIRI
Published on 29/08/2024

În noaptea de miercuri spre joi, un incendiu a izbucnit într-o gospodărie nelocuită din localitatea Hilișeu Crișan, județul Botoșani, fiind cauzat de o țigară aruncată neglijent. Focul a fost observat târziu de un localnic care a alertat autoritățile sunând la 112. Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și au constatat că ardea generalizat o magazie cu lemne. Aceștia au reușit să controleze incendiul și să protejeze casa de locuit, prevenind extinderea flăcărilor la pădurea din apropiere. Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră, conform ISU Botoșani.

Pentru a preveni astfel de incendii cauzate de fumat, pompierii recomandă respectarea unor măsuri simple de siguranță:

  • Evitați aruncarea resturilor de țigară pe geamul mașinii, deoarece acestea pot incendia vegetația uscată, copacii, și pot extinde flăcările la păduri, culturi agricole sau clădiri.
  • Nu aruncați mucurile de țigară pe jos, mai ales în apropierea locuințelor, magaziilor de lemne, depozitelor de furaje sau adăposturilor de animale.

Respectarea acestor reguli poate contribui semnificativ la prevenirea incendiilor și protejarea bunurilor și vieților omenești.

Comments