ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 29 august 2024
STIRI
Published on 29/08/2024

Astăzi, vremea se menține instabilă în cea mai mare parte a țării, cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice pe arii extinse. În anumite zone, precipitațiile pot fi semnificative atât prin intensitate, cât și prin acumulare, existând și riscul de grindină. Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 33 de grade, cele mai ridicate valori fiind în Banat și Crișana, unde mercurul din termometre va urca până la 34-35 de grade.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, sunt prognozate perioade scurte de soare, însă dominate de ploi abundente, descărcări electrice și rafale de vânt. Valorile maxime ale temperaturii vor atinge 26 de grade.

Nordul Moldovei și Bucovina se confruntă cu instabilitate accentuată, fiind așteptate ploi, descărcări electrice, grindină și, izolat, vijelii. Cantitățile de apă pot fi semnificative în intervale scurte de timp, cu temperaturi maxime de până la 30 de grade.

La Botoșani, cerul va rămâne acoperit pe tot parcursul zilei, vântul va sufla slab dinspre est-nord-est, iar temperaturile maxime vor oscila între 24 și 28 de grade Celsius. Noaptea, temperaturile vor scădea până la 18 grade, iar după-amiaza sunt așteptate ploi și descărcări electrice.

La malul mării, vremea se va menține în general instabilă, cu cer predominant noros și episoade de averse, descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului. Cantitățile de apă pot fi considerabile pe alocuri, iar temperaturile maxime vor varia între 24 și 26 de grade, în timp ce apa mării va avea valori între 25 și 26 de grade Celsius.

Comments