ADS
ADS
ADS
PENSII 2024: Cum poţi afla ce vechime în muncă ai acumulat
STIRI
Published on 28/08/2024

Casa Naţională de Pensii Publice şi-a actualizat serviciile electronice, astfel că oamenii pot verifica acum online ce vechime au acumulat în anii de muncă, dar şi dacă angajatorul le-a plătit contribuţiile pentru pensie.

Pentru a afla vechimea în muncă prin intermediul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), urmează acești pași:

  1. Crearea contului: Accesează site-ul CNPP la www.cnpp.ro și creează-ți un cont de utilizator. Pentru asta, trebuie să tipărești și să completezi un formular disponibil online, pe care îl vei depune la sediul unei case de pensii, împreună cu actul de identitate (original și copie).
  2. Setarea parolei: După depunerea formularului, vei primi un e-mail de confirmare care îți va permite să setezi parola contului.
  3. Autentificarea: Intră pe site-ul CNPP și autentifică-te folosind adresa de e-mail și parola stabilită. Click pe butonul „Autentificare” din colțul din dreapta-sus.
  4. Accesarea informațiilor despre vechime: După autentificare, din meniul din stânga paginii, selectează „Datele mele din sistemul public de pensii”. Aici vei putea accesa documentele cu stagiile de cotizare lunare sau anuale.
  5. Generarea raportului:
    • Selectează fie „Stagii lunare de cotizare” pentru informații detaliate despre fiecare lună (zile lucrate, venituri, punctaj, condiții de muncă), fie „Stagii anuale de cotizare” pentru un raport anual.
    • Dacă ai nevoie de informații anterioare lunii aprilie 2001, alege „Informații din carnetul de muncă”.
  6. Descărcarea raportului: Apasă „Generează raport actualizat” și așteaptă câteva minute pentru a se crea documentul. Vei fi notificat prin e-mail când raportul este gata. Revino în pagina respectivă pentru a descărca documentul în format PDF.
  7. Semnătura electronică: Poți opta să-ți faci o semnătură electronică, pentru a evita drumurile la sediul CNPP în viitor.

Acești pași îți vor permite să verifici rapid și ușor vechimea în muncă direct din contul tău de pe site-ul CNPP, fără a fi nevoie să vizitezi frecvent sediile fizice.

 

 

Comments