ADS
ADS
ADS
Buget record pentru educație: 2,2 miliarde de euro suplimentare alocate
STIRI
Published on 28/08/2024

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că România va beneficia de fonduri suplimentare în valoare de 2,2 miliarde de euro pentru educație și formare profesională, prin Programul Operațional Educație și Ocupare. Anunțul vine după ce Comisia Europeană a confirmat că România a îndeplinit ultima condiție necesară pentru accesarea acestor fonduri.

„Buget record pentru educație și formare în România! Astăzi am primit o veste excelentă: țara noastră va putea beneficia de încă 2,2 miliarde de euro pentru educație și formare profesională, din fonduri europene, prin Programul Operațional Educație și Ocupare!” a scris Ligia Deca pe Facebook.

Această sumă se adaugă celor 3,5 miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ajungând la un total de 5,7 miliarde de euro destinate educației și formării profesionale. Ministrul a subliniat că îndeplinirea ultimei condiții favorizante a fost posibilă datorită colaborării cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care au contribuit la adoptarea unui cadru strategic pentru sistemul de educație și formare.

Ligia Deca a evidențiat că îndeplinirea acestor condiții permite efectuarea plăților din fondurile europene dedicate acestui program, asigurând astfel resurse suplimentare pentru dezvoltarea educației și formării profesionale în România.

Comments