ADS
ADS
ADS
Vor fi interzise spre vânzare în farmaciile veterinare soluţiile pentru deparazitarea animalelor. Directorul DSVSA Botoșani: Se poate aplica. Avem veterinari în fiecare comună
STIRI
Published on 28/08/2024

ANSVSA propune interzicerea vânzării soluțiilor pentru deparazitarea animalelor în farmaciile veterinare, din cauza numărului tot mai mare de copii care au ajuns la spital după ce au fost spălaţi cu soluţii pentru deparazitarea animalelor. Măsura a stârnit nemulțumiri, în special în mediul rural, unde oamenii spun că le va fi dificil să îngrijească animalele și păsările domestice fără acces rapid la tratamentele obișnuite.

Farmaciile veterinare se confruntă deja cu lipsa multor medicamente esențiale pentru tratarea animalelor. „Vorbim de acele tratamente care se fac zilnic, imediat ce apare un animal cu o anumită suspiciune,” a declarat Ionică Nechifor, președintele Asociației Animalelor și directorul Stațiunii Popăuți.

Decizia ANSVSA a fost luată pe fondul îngrijorărilor legate de utilizarea greșită a soluțiilor de deparazitare, după ce mai mulți copii au fost spălați cu aceste substanțe. „Până acum le cumpăram fără rețetă. Nu înțeleg de ce acum nu mai putem,” a spus un cetățean afectat de noile reguli.

Noile reglementări impun ca tratamentele să fie efectuate doar pe baza unei rețete eliberate de medicul veterinar. „Se poate aplica, avem medici veterinari în fiecare comună, iar intervențiile sunt de obicei prompte,” a declarat Teodor Harabagiu, director DSV Botoșani.

Fermierii nu sunt însă de acord, solicitând mai mulți veterinari și o mai bună organizare pentru a asigura asistența necesară la timp. „Medicii veterinari trebuie suplimentați și trebuie să aibă logistica necesară pentru a ajunge la fermieri atunci când este nevoie,” a subliniat un fermier într-un interviu pentru Antena 3 CNN.

 

 

Comments