ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 28 august 2024
STIRI
Published on 28/08/2024

Astăzi, regiunile vestice ale țării vor continua să fie afectate de valul de căldură, cu temperaturi caniculare și disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar șansele de precipitații sunt reduse. În restul teritoriului, vremea va fi predominant instabilă, cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, se anunță o zi cu ploi și instabilitate accentuată. Soarele va apărea sporadic printre nori, iar temperaturile vor fi ușor mai scăzute decât în ziua precedentă, cu maxime de până la 30 de grade Celsius.

Nordul Moldovei și Bucovina vor avea parte de o vreme în general frumoasă, deși există posibilitatea unor ploi de scurtă durată, în special în zonele montane. Valorile termice vor fi similare cu cele de marți.

La Botoșani, cerul va fi în mare parte noros, cu vânt slab dinspre nord-nord-vest. Temperaturile maxime vor oscila între 30 și 34 de grade Celsius, iar cele nocturne vor scădea până la aproximativ 21 de grade. Sunt posibile precipitații slabe.

Pe litoral, vremea va fi instabilă și se va răcori. Cerul va prezenta înnorări și vor apărea averse, descărcări electrice și rafale de vânt de scurtă durată. Cantitățile de apă pot fi semnificative. Temperaturile maxime se vor situa între 25 și 27 de grade Celsius, iar apa mării va avea temperaturi de 25-26 de grade.

Comments