ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 27 august 2024
STIRI
Published on 27/08/2024

Astăzi, vremea va fi predominant instabilă, cu o diminuare a intensității valului de căldură, care va persista în regiunile sudice și vestice, unde izolat se va menține canicula și disconfortul termic ridicat. Temperaturile maxime vor varia între 27 și 35 de grade Celsius.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, maximele termice nu vor depăși 31 de grade. Deși ziua va începe cu cer senin, după-amiaza vor apărea nori și sunt așteptate averse de ploaie, care pot aduce cantități semnificative de apă, fiind posibile grindină și vijelii.

În nordul Moldovei și Bucovina, temperaturile vor fi mai moderate, cu maxime sub 30 de grade. Vremea se va menține instabilă, cu averse abundente și fenomene meteorologice severe în a doua parte a zilei, cantitățile de apă putând depăși 40 de litri pe metru pătrat.

La Botoșani, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab dinspre nord-nord-est. Maximele vor oscila între 32 și 35 de grade Celsius, iar temperaturile nocturne vor coborî până la aproximativ 21 de grade. Sunt posibile precipitații slabe.

Pe litoral, vremea va rămâne călduroasă, cu cer variabil și înnorări accentuate în a doua parte a zilei și noaptea, când vor apărea averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperaturile maxime vor fi între 28 și 31 de grade, iar minimele între 19 și 21 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 25 și 27 de grade.

Comments