ADS
ADS
ADS
Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, amendat cu 10.000 lei de inspectorii sanitari: sancțiune și pentru un medic și asistenți
STIRI
Published on 26/08/2024

Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani și mai multe angajate au fost sancționate sever în urma unor controale efectuate de inspectorii sanitari de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani. Acțiunile de control, desfășurate conform tematicii Ministerului Sănătății, au evidențiat o serie de neconformități care au dus la aplicarea de avertismente și amenzi substanțiale.

O asistentă șefă de la Secția Psihiatrie a primit un avertisment pentru nerespectarea circuitelor funcționale, după ce s-a constatat că în depozitul de lenjerie curată erau stocate materiale de construcție, iar spațiul era folosit drept vestiar pentru muncitorii care efectuau lucrări de reparație. De asemenea, directorul de îngrijiri medicale a fost sancționat cu avertisment pentru nerespectarea precauțiunilor standard, fiind descoperite deficiențe în igiena mâinilor personalului medical, inclusiv prezența unghiilor lungi și a bijuteriilor în mai multe secții ale spitalului.

Inspectorii sanitari au aplicat și amenzi, printre care o sancțiune de 1.000 de lei unei angajate de la spălătorie pentru necunoașterea și neaplicarea tehnicilor și procedurilor de curățenie și dezinfecție. O altă amendă de 1.000 de lei a fost dată unei asistente de la Secția exterioară Săveni pentru neîntocmirea corespunzătoare a documentației privind sterilizarea instrumentarului, inclusiv lipsa trasabilității acestuia.

Un medic șef al spitalului a primit o amendă considerabilă, de 10.000 de lei, pentru nemonitorizarea eficienței procedurilor de curățenie și dezinfecție conform Planului de Autocontrol pe 2023. Aceeași amendă, de 10.000 de lei, a fost aplicată și spitalului pentru neîndeplinirea măsurilor și recomandărilor stabilite în controalele anterioare. Printre acestea se numără igienizarea spațiilor afectate de infiltrații, igrasie și mucegai, precum și amenajarea spațiilor de depozitare temporară a deșeurilor medicale, astfel încât să se asigure colectarea corespunzătoare a acestora.

Reprezentanții DSP Botoșani au subliniat că aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura un mediu sigur și curat în cadrul unității spitalicești, protejând astfel sănătatea pacienților și a personalului medical.

Comments