ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 26 august 2024
STIRI
Published on 26/08/2024

Astăzi, valul de căldură afectează o mare parte a țării, aducând temperaturi maxime cuprinse între 35 și 38 de grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul după-amiezii. Regiunile din sudul Moldovei și nordul Munteniei vor resimți, de asemenea, căldura intensă, cu temperaturi ce vor atinge 37 de grade Celsius și rafale de vânt mai puternice.

Pe măsură ce ziua avansează, instabilitatea atmosferică va crește, aducând ploi însoțite de tunete și fulgere în sudul Moldovei și nordul Munteniei. Canicula se va extinde și în nordul Moldovei și Bucovina, unde temperaturile vor urca la 37 de grade Celsius, iar atmosfera va deveni aproape irespirabilă. După-amiaza, norii se vor aduna, iar aversele și descărcările electrice își vor face apariția, cu cantități mari de apă căzând în zonele montane într-un timp scurt.

În Botoșani, cerul va fi variabil, cu un vânt slab dinspre nord-est. Temperaturile maxime vor oscila între 33 și 37 de grade Celsius, iar pe timpul nopții vor scădea până la aproximativ 22 de grade. Spre seară, sunt așteptate precipitații.

La malul mării, vremea va rămâne frumoasă și călduroasă, cu nori sporadici și intensificări ale vântului după orele prânzului. Temperaturile maxime pe plajă vor atinge 32 de grade Celsius, iar apa mării va avea în jur de 27 de grade.

Comments