ADS
ADS
ADS
Profesor din Botoșani, reprezentant al României la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori: Elevii săi, pe locul I la medalii
STIRI
Published on 25/08/2024

Adrian Panaete, profesor la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani și vicepreședinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), a reprezentat România în cadrul Comitetului Științific și Comitetului Internațional al Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, ediția a VIII-a, desfășurată săptămâna trecută la Chișinău, Moldova. Sub îndrumarea sa, echipa României a obținut rezultate remarcabile, situându-se pe locul I în clasamentul pe medalii.

Competiția a reunit 98 de concurenți din 25 de țări, iar elevii români au demonstrat, încă o dată, excelența în informatică, menținând țara noastră în fruntea clasamentului internațional. „România rămâne, în continuare, singura țară care reușește să cucerească aur la toate cele 8 ediții desfășurate”, a subliniat Bogdan Suruciuc, șeful Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Profesorul Adrian Panaete, cunoscut ca un adevărat „antrenor de genii”, coordonează de peste zece ani loturile olimpice de informatică ale României, contribuind la obținerea unor rezultate istorice la nivel mondial. Efortul său continuu și dedicația față de elevii săi au consolidat poziția României ca lider în domeniul informaticii pentru juniori.

Comments