ADS
ADS
ADS
O primărie din Botoşani va monta zeci de camere video în toată comuna. Va fi monitorizată toată localitatea
STIRI
Published on 25/08/2024

Primăria comunei Lozna, județul Botoșani, va instala zeci de camere video în întreaga localitate, în cadrul unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul, denumit „Sistem de supraveghere video, Extinderea sistemului Wi-Fi în spațiile publice”, beneficiază de un buget de 807.055 lei.

Investiția prevede implementarea unui sistem de supraveghere video cu circuit închis și extinderea rețelei Wi-Fi în spațiile publice, utilizând o infrastructură de comunicații bazată pe fibră optică și radio. Sistemul va monitoriza intersecțiile și principalele edificii socio-administrative din comuna Lozna. În total, vor fi instalate 39 de camere video IP în 35 de puncte strategice și o rețea Wi-Fi cu 15 puncte de acces (AP-uri), fiecare locație primind câte o cameră video, în funcție de configurația terenului și a clădirilor.

Potrivit reprezentanților Primăriei Lozna, scopul principal al acestui proiect este creșterea siguranței cetățenilor și prevenirea criminalității în spațiile publice. Totodată, se dorește ameliorarea efectelor sociale și economice negative din comună prin utilizarea tehnologiei moderne de monitorizare și comunicare.

Comments