ADS
ADS
ADS
A apărut o nouă metodă de înșelătorie pe internet
STIRI
Published on 24/08/2024

Dispeceratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează utilizatorii din România cu privire la o nouă campanie de fraudă de tip "pig butchering", care poate provoca pierderi financiare considerabile victimelor. DNSC recomandă o atenție sporită în interacțiunile online.

Frauda "pig butchering" implică atacatori care câștigă treptat încrederea victimelor pe o perioadă îndelungată, pretinzând că sunt în căutarea unor prieteni. După ce obțin încrederea acestora, îi conving să investească bani în platforme de investiții false. Aceste platforme sunt controlate de atacatori, care simulează câștiguri mari pentru a încuraja victimele să depună și mai multe fonduri. În final, atacatorii sustrag toate sumele depuse, care sunt adesea considerabile.

Pentru a se proteja de acest tip de fraudă, DNSC sfătuiește utilizatorii să fie extrem de vigilenți: să citească cu atenție mesajele primite de la persoane necunoscute și să nu reacționeze impulsiv; să evite accesarea linkurilor din mesajele text venite de la surse necunoscute și să nu interacționeze cu platformele recomandate de atacatori. În cazul în care o persoană a depus fonduri într-o astfel de platformă și nu poate retrage banii, este esențial să contacteze imediat banca. De asemenea, incidentul trebuie raportat autorităților, fie prin platforma PNRISC (https://pnrisc.dnsc.ro), fie la numărul de urgență 1911, informează Antena 3CNN.

Comments