ADS
ADS
ADS
Medicii din Iași au reușit să îi salveze picioarele botoșănenului rănit grav într-un service auto, de explozia unei anvelope
STIRI
Published on 24/08/2024

Medicii din Iași au reușit să salveze picioarele tânărului de 37 de ani din Botoșani, grav accidentat în urma unei explozii într-un service auto, după o intervenție chirurgicală de șapte ore. Deși operația a fost un succes, starea pacientului rămâne critică. În paralel, o expertiză tehnică va stabili cauza exploziei, noteaza ProTV.

Incidentul a avut loc într-un service auto din Botoșani, unde bărbatul încerca să schimbe o anvelopă a unui camion. Explozia a fost atât de puternică încât victima a fost aruncată la câțiva metri distanță, suferind răni grave la picioare. Tânărul a fost transportat de urgență cu un elicopter SMURD la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, unde o echipă multidisciplinară l-a operat.

Dan Timofte, managerul Spitalului Sfântul Spiridon, a declarat: „Intervenția chirurgicală a durat aproape șapte ore. O echipă mixtă a reușit să-i stabilizeze starea, aplicând fixatoare externe la nivelul membrelor inferioare. Pacientul este în continuare intubat și ventilat, cu un prognostic rezervat”.

Pe lângă rănile suferite la picioare, bărbatul a fost afectat și de arsuri la brațe și necesită hemodializă, deoarece compuși toxici din anvelopă i-au pătruns în sânge prin răni.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii exploziei. Daniela Lozneanu, director ITM Botoșani, a precizat că a fost demarată o anchetă pentru a evalua accidentul și că va fi solicitată o expertiză din partea unui expert autorizat. De asemenea, poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Victima lucra cu forme legale la o firmă de familie, condusă de tatăl său. Autoritățile continuă investigațiile pentru a clarifica toate aspectele legate de acest incident tragic.

Comments