ADS
ADS
ADS
Guvernul pregătește creșteri de taxe pentru a acoperi deficitul uriaș din buget, care depășește toate așteptările
STIRI
Published on 23/08/2024

Guvernul se confruntă cu o criză fiscală fără precedent, iar pentru a acoperi deficitul bugetar, se pregătește să implementeze creșteri de taxe. Potrivit surselor de la vârful Coaliției, estimările din raportul Consiliului Fiscal sunt exacte, indicând că deficitul bugetar va ajunge la finalul anului la 8%, mult peste ținta stabilită de Comisia Europeană, conform informațiilor oferite de Realitatea Plus.

Una dintre măsurile luate în considerare este majorarea impozitului pe proprietate. Premierul Marcel Ciolacu a sugerat că ar putea exista o creștere diferențiată a impozitelor în funcție de locația și valoarea proprietăților. El a subliniat că nu este echitabil ca impozitul pentru o locuință de lux într-un centru metropolitan să fie același ca pentru o proprietate modestă într-o zonă mai puțin favorizată.

Începând de săptămâna viitoare, premierul va începe negocieri cu mediul de afaceri, având în vedere propunerea de scădere a plafonului de impozitare pentru microîntreprinderi. Această măsură ar putea determina ca mai multe mici companii să fie supuse impozitării. Antreprenorii și-au exprimat îngrijorarea că această modificare ar afecta în principal afacerile corecte, care respectă legea, și nu ar soluționa problema evaziunii fiscale.

Această situație se conturează într-un context economic complicat, cu deficitul bugetar depășind semnificativ ținta stabilită de Comisia Europeană.

Comments