ADS
ADS
ADS
Povestea tristă a doi copilași, de șapte și patru ani, din Botoșani, care și-au pierdut mama
STIRI
Published on 23/08/2024

Doi copii din Botoșani, în vârstă de șapte și patru ani, se confruntă cu o situație dramatică după ce și-au pierdut mama săptămâna trecută, răpusă de o boală gravă. Tatăl lor, care îi iubește enorm și se străduiește să le ofere tot ce poate, face tot posibilul să le fie alături, însă lipsa mamei este o durere pe care nu o poate înlocui.

Preoteasa Anamaria Macuc a descris cu emoție situația: „De atunci, se îmbrățișează și se mângâie unul pe altul, pentru că mama nu-i mai poate mângâia și îmbrățișa niciodată. Ei sunt mici și nu înțeleg, și încă o așteaptă pe mama… Lipsa mamei n-o va putea înlocui nimeni, niciodată, dar haideți să-i ajutăm măcar cu cele materiale, ca să nu ducă lipsă.”

Cei doi părinți ai copiilor au crescut la orfelinat și au avut o viață plină de greutăți. Mama, în special, a trecut prin suferințe cumplite până în ultima clipă a vieții. Deși au avut o casă construită de tată, aceasta a ars din temelii când fetița avea doar două luni. Au primit ulterior o căsuță modestă, cu o singură cameră și un hol.

Tatăl, descris ca un om muncitor, care nu fumează și își dedică întreaga energie copiilor, a fost devastat de pierderea soției. Mama s-a îmbolnăvit grav și, din lipsă de bani pentru tratament, a murit în doar cinci luni. În ziua în care a fost scoasă de la morgă, a fost înmormântată cu ajutorul primăriei. De atunci, copiii continuă să o caute și să o aștepte, neînțelegând că mama lor nu va mai reveni niciodată.

Cei care doresc să ofere sprijin acestor copii pot contribui cu ghiozdane, rechizite, alimente, dulciuri, produse de igienă, haine (pentru o fată de 6-7 ani și un băiat de 3-4 ani, precum și pentru un bărbat cu mărimea S/M), încălțăminte (mărimea 28-29 pentru fată), jucării, jocuri educative, biciclete, lenjerii de pat vesele, pilote, pături cocolino, lemne pentru foc, tobogane, căsuțe, leagăne sau alte obiecte care le-ar putea aduce un zâmbet.

Donațiile pot fi lăsate la Biserica Pacea, zilnic între orele 9:00 și 17:00. Voluntarul responsabil poate fi contactat la numărul +40722179366. Vă rugăm să scrieți pe pachete „FRATIORI” pentru a nu le amesteca cu alte donații. Pentru mai multe detalii, puteți contacta nașa fetiței la numărul +40741910324.

Comments