ADS
ADS
ADS
Pensionarii care rămân fără cardurile sociale de alimente de luna următoare. Mai mult, vor fi nevoiți să achite și o nouă taxă
STIRI
Published on 22/08/2024

Pensionarii care au beneficiat de recalcularea pensiilor și au acum venituri de peste 2.000 de lei nu vor mai primi cardurile sociale pentru alimente, în valoare de 250 de lei. În plus, aceștia vor fi supuși unui impozit de 10% pentru sumele ce depășesc acest prag.

În prezent, aproximativ 2 milioane de pensionari cu pensii sub 2.000 de lei continuă să beneficieze de acest ajutor social. Totuși, din anul viitor, valoarea voucherelor va fi redusă semnificativ, de la 250 de lei acordați o dată la două luni la doar 125 de lei, oferiti o dată la șase luni, ceea ce înseamnă că beneficiarii vor primi doar 250 de lei pe an, în loc de 1.500 de lei, cât primesc în prezent.

Pensionarii așteaptă cu nerăbdare deciziile de recalculare, care trebuie distribuite de Poșta Română până la sfârșitul acestei luni. De asemenea, plata pensiilor recalculate va începe din septembrie, iar pensia medie, care este în prezent de 2.250 de lei, va crește la 2.761 de lei.

Între timp, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că a început încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei, astfel încât peste 650 de milioane de lei vor ajunge la 2,6 milioane de români în aceste zile.

Beneficiarii acestui sprijin includ:

  • Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare de până la 2.000 de lei.
  • Familiile cu cel puțin doi copii și venituri pe membru de familie de până la 675 de lei.
  • Familiile monoparentale cu venituri pe membru de familie de până la 675 de lei.
  • Familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutorul de incluziune.
  • Pensionarii cu venituri lunare de până la 2.000 de lei.
  • Persoanele fără adăpost.

Cardurile pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente sau mese calde, noteaza Antena 3 CNN.

 

 

 

Comments