ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 22 august 2024
STIRI
Published on 22/08/2024

Astăzi, valul de căldură va continua să afecteze majoritatea regiunilor, însă în vestul țării, instabilitatea atmosferică se va intensifica treptat, ceea ce va duce la o ușoară scădere a temperaturilor față de ziua precedentă. Temperaturile maxime vor varia între 33 și 38 de grade Celsius.

Canicula va persista în sudul Moldovei și în nordul Munteniei, unde temperaturile vor urca până la 38 de grade, iar după-amiaza aerul va deveni greu de respirat. Ziua va fi în mare parte însorită, cu un vânt moderat și posibilitatea unor ploi scurte.

În nordul Moldovei și Bucovina, vremea se va răcori ușor, cu temperaturi de 27 de grade la Suceava, în timp ce la Bacău și Iași, vremea va rămâne caldă, cu maxime de 33 de grade. Norii vor apărea ocazional, iar în zonele montane sunt așteptate averse puternice, care pot aduce cantități semnificative de apă într-un interval scurt.

La Botoșani, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab dinspre nord-nord-vest. Temperaturile maxime vor oscila între 25 și 29 de grade Celsius, iar noaptea, minimele vor coborî până la aproximativ 18 grade. Nu sunt prognozate precipitații.

Pe litoral, vremea va fi foarte caldă, cu temperaturi de până la 34-35 de grade în stațiuni și un disconfort termic accentuat. Vântul va fi moderat, iar apa mării va avea o temperatură de aproximativ 27 de grade.

Comments