ADS
ADS
ADS
Guvernul, anunț important pentru toți pensionarii din România: ”Să li se trimită zilele viitoare un document oficial”
STIRI
Published on 21/08/2024

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat ministrului Muncii și președintelui Casei de Pensii o informare detaliată privind procesul de recalculare a pensiilor. Aceasta trebuie să includă date precise despre numărul de decizii deja trimise pensionarilor, procentul de contestații înregistrate și stadiul recalculărilor, în special în cazurile unde au fost identificate erori.

Ciolacu a subliniat importanța asigurării pensionarilor că pensiile lor nu vor scădea, indiferent de recalculările efectuate pe baza contributivității. El a cerut ca fiecare pensionar să primească un document oficial care să confirme acest lucru, pentru a oferi claritate și certitudine în acest proces.

„Românii trebuie să aibă garanția că nu scade nicio pensie, că orice greșeală se poate repara și orice sumă se recuperează. 3,8 milioane de pensii cresc, adică 83% din total, ăsta este un fapt cert!”, a declarat premierul în cadrul ședinței de Guvern de miercuri.

Cu toate acestea, numeroși pensionari s-au prezentat la casele teritoriale de pensii pentru a contesta noile decizii de recalculare, nemulțumiți de erorile identificate sau de faptul că pensiile lor nu au fost majorate corect. Unii sunt pregătiți să își apere drepturile în instanță, considerând că ajustările nu au fost efectuate corect, conform relatărilor ProTV.

Comments