ADS
ADS
ADS
Transporturi ilegale de lemne oprite de polițiștii botoșăneni, în timpul unei acțiuni. Doi șoferi au fost amendați
STIRI
Published on 21/08/2024

Acțiunile pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor de natură penală sau contravențională la regimul silvic continuă în județul Botoșani. La data de 20 august 2024, în intervalul orar 05:00-09:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu polițiști de ordine publică, au desfășurat o acțiune de control în domeniul silvic.

În cadrul activităților, au fost verificate peste 60 de autovehicule, dintre care 22 transportau material lemnos sau alte mărfuri. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 8.000 de lei. Dintre acestea, trei amenzi în valoare de 3.000 de lei au fost aplicate transportatorilor de material lemnos care nu aveau documente de proveniență sau transport.

În două cazuri, polițiștii au depistat autoutilitare care transportau material lemnos în plus față de cantitatea trecută în avizele de însoțire. Astfel, în jurul orei 05:00, pe Calea Națională, o autoutilitară condusă de un tânăr din județul Suceava transporta aproximativ trei metri cubi de material lemnos în plus. Acesta a fost sancționat contravențional cu o amendă de 2.000 de lei, iar diferența de material lemnos a fost confiscată.

De asemenea, în jurul orei 06:00, pe strada Petru Rareș, o altă autoutilitară condusă de un bărbat din județul Suceava transporta aproximativ un metru cub de material lemnos în plus. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 de lei, iar diferența de material lemnos a fost confiscată.

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani continuă acțiunile de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul silvic.

 

 

Comments