ADS
ADS
ADS
Asfalt turnat pe un sector de drum din județul Botoșani. Investiția, de 5,5 milioane de euro
STIRI
Published on 21/08/2024

Constructorul a turnat primul strat de asfalt pe întreaga lungime a Drumului Județean 291K, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa, a anunțat Consiliul Județean Botoșani printr-un comunicat.

„Modernizarea DJ 291K, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa, un proiect esențial pentru locuitorii județului, se apropie de finalizare. Constructorul a finalizat turnarea primului strat de asfalt, iar lucrările avansează într-un ritm susținut. Investiția de la Lozna – Călinești, una dintre cele mai solicitate de locuitorii din nord-vestul județului, a devenit prioritară pentru actualul executiv al Consiliului Județean, care a identificat soluția de finanțare și a realizat documentația tehnică pentru a scurta perioada de implementare. Acest proiect va aduce noi oportunități de dezvoltare a regiunii”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Proiectul, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, are o valoare totală de aproximativ 5,5 milioane de euro, incluzând TVA-ul și cheltuielile neeligibile. Durata de execuție este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Modernizarea infrastructurii rutiere județene a fost principalul obiectiv al Consiliului Județean Botoșani, iar rezultatele sunt vizibile. Pe acest drum mai sunt de finalizat lucrările la hidraulica drumului, realizarea acceselor și a racordurilor cu celelalte drumuri, precum și turnarea ultimului strat de asfalt. Printr-o mobilizare exemplară a constructorului, vom finaliza acest proiect de modernizare în cel mai scurt timp”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

 

 

Comments